Scroll Top

Nieuws

Ronald in het Veld DB Keukengroep

“Een keukenmonteur bepaalt het woongeluk!”

Je moet een waanzinnige klusser zijn om de beste keukenmonteur te worden. Maar dat is niet genoeg. Je moet ook hoffelijk zijn als je bij mensen thuiskomt, zo vertelt de 51-jarige Ronald in ’t Veld. Het bedrijf waar hij werkt, DB KeukenGroep, wordt niet zomaar gewaardeerd met een 9,7 op vergelijkingssite Qasa. “Een fatsoenlijke keukenmonteur begrijpt dat hij zijn schoenen moet uittrekken als hij over een parketvloer loopt!” 

Twee keukens per mensenleven
Ronald: “Weet jij hoe vaak een mens gemiddeld een auto koopt in zijn leven? Zeven keer. En een keuken? Nog geen één à twee keer. Moet je nagaan! Wat een taak er rust op de schouders van de keukenmonteur. Dat is één van de eerste dingen die ik de nieuwe lichting interieurvakmensen die keukenmonteur willen worden bijbreng. Je bent bepalend voor het woongeluk van de klant, en daarmee levensgeluk. Vooral nu iedereen een kookeiland wil hebben, met een barretje. Gezellig aanschuiven tijdens het koken… Zo zie je. Wij bouwen het hart van het huis.”

Vijf uur opstaan, graag!
Ronald: “Mijn vader heeft 43 jaar keukens gemaakt, ik ben ervoor in de wieg gelegd. Ik moét niet om vijf uur opstaan, ik mág om vijf uur op staan om dit vak te doen, zo voelt het. Net zoals dat ik nu ook studenten mag opleiden namens DB KeukenGroep. Ik hoop dat ik ze hetzelfde plezier mag meegeven.”

Respectvol
“Wij sturen elke dag tachtig monteurs het hele land door. Die hebben de uitdaging om zich hoffelijk te gedragen, voor die allesbepalende eerste indruk. Hospitality, zou je het kunnen noemen. Niet afsnijden op de snelweg, pontificaal parkeren op de stoep met frisdrankblikjes die uit de auto vallen en een sigarettenwalm om je heen. Je representeert een bedrijf als een prof. Op het punt dat jij als keukenmonteur binnenkomt, zit die klant al drie maanden op een gaspitje in de garage te koken. Die is er helemaal klaar mee, verbouwen. De keukenmonteur moet eigenlijk de ‘redder in nood’ zijn, die de boel weer leuk maakt. Een beetje respect doet wonderen. Als je een mooie vaas ziet staan in de hal, dan vraag je of je die even naar een andere kamer mag verplaatsen, zodat ie niet om kan vallen.”

Complexe keukens
Ronald: “Om de studenten net zo enthousiast te maken als ik, neem ik ze al snel mee naar de productfabrieken. Stoomovens, kokend water-kranen, inbouwkasten, laat ze alles maar lekker uitproberen en ‘feeling’ krijgen met de onderdelen. Voordat ze het weten, kunnen ze net zulke complexe keukens bouwen.”

Een gevoel van: ‘YES!’
Ronald: “Als je plezier beleeft aan de opleiding en je bent ook nog sociaalvaardig, dan heb je straks het mooiste vak wat er is! Keukens bouwen geeft zo veel voldoening. Ik kan er urenlang over praten als je me niet tegenhoudt, haha. Het gebeurt regelmatig dat de klant mij op de oprit staat uit te zwaaien, glunderend van blijdschap. Dan zit ik daar, in mijn busje, met een gevoel van: ‘Yes, dat hebben we toch maar weer mooi gedaan!”

Over de opleiding

Je wordt keukenmonteur door de twee- of driejarige BBL-opleiding voor interieurvakman m/v te volgen. Deze opleiding wordt gegeven door het Hoornbeeck College in Apeldoorn, het ROC in Tilburg en voor het eerst dit jaar ook bij het HMC in Rotterdam. Je treedt bij de start van de opleiding meteen in dienst bij een erkend leerbedrijf, werkt vier dagen en gaat een dag naar school. Meer informatie over de opleiding vind je hier.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.