Scroll Top

Nieuws

Opleidingcentrum Keukenmonteur Actie Keukens

HMC start met opleiding keukenmonteur

Het Hout- en Meubileringscollege (HMC) start in het nieuwe schooljaar 2021/2022 met de opleiding Keukenmonteur.  Er is steeds meer vraag naar goede monteurs, vertellen locatiedirecteur Rotterdam Marjolein Hesselink en onderwijskundige Sijn van Santvoort. Studenten die deze BBL-opleiding doen zijn dan ook 100% zeker van een baan.

“We merken dat veel van onze studenten in de keukenbranche terecht komen en zien tegelijkertijd ook dat de vraag naar keukenmonteurs toeneemt” vertelt Sijn Santvoort. “Dit heeft te maken met de markt. Mensen investeren in hun eigen woning, dus worden er veel nieuwe keukens verkocht. Marjolein Hesselink vult aan: “Keukenbedrijven willen graag monteurs in eigen dienst en daardoor zien we de vraag naar medewerkers flink toenemen.”

Veelzijdig vak
“De student volgt de opleiding in 2 jaar als BBL-opleiding (MBO-niveau 2) en treedt meteen in dienst bij een leerbedrijf, of doet in één jaar in de bedrijfsopleiding (speciaal voor zij-instromers)”, zegt Sijn. “In het eerste jaar leg je een goede basis voor het werk. In het tweede jaar gaat het vooral om verdieping van het vak en zijn de lessen veel maatwerk. De opleiding is heel veelzijdig. Een student keukenmonteur krijgt te maken met verschillende aspecten van het vak, zoals het monteren van keukenmeubelen, aansluiten van elektrische apparatuur en water en dat alles met veel klantcontact. Deze onderdelen komen ook terug in de opleiding, zodat studenten goed voorbereid worden op het praktijkexamen. Er zijn ook doorgroeimogelijkheden. Studenten keukenmonteur kunnen na niveau 2 doorgaan naar een BBL-niveau 3 opleiding.”

Kijkje in de keuken
Op 23 maart is er bij het HMC een kennismakingsbijeenkomst voor studenten die interesse hebben in de opleiding Keukenmonteur. Op locatie in Rotterdam, met rondleiding, toelichting en mini montage-opdrachten. Lees hier meer over de opleiding van Keukenmonteur bij het HMC. De opleiding voor keukenmonteur kan ook worden gevolgd bij het Hoornmbeeck College in Amersfoort.

Samenwerking
Voor de opleiding keukenmonteur werkt het HMC samen met andere scholen en een aantal keukenbedrijven: DKG (Bruynzeel Keuken & Keller Keukens), De Knikker keukens, Mandemakers, Grando, Dekker Zevenhuizen en Smart Design. Deze bedrijven bieden de BBL-studenten een leerwerkplek waar ze het vak kunnen leren. Ook brancheorganisatie INretail is actief betrokken.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.