Scroll Top

Nieuws

interieurvakman Winnaars kampioenschap woningstoffering

Trotse winnaars NK Woning- en Projectstofferen bekend

Tijdens de laatste dag van de vakbeurs InCoDa in Gorinchem zijn de kersverse kampioenen van het NK Woning- en Projectstofferen (NKWP) bekend gemaakt. Bij de junioren ging de eerste prijs naar de talentvolle Kay Winters, bij de senioren won de ervaren Anco Rijstenbil voor de derde keer op rij.

Kay Winters had niet verwacht dat hij het kampioenschap zou winnen. Het was een ‘pittige opdracht’, zo vertelt Kay. De jonge interieurvakmannen werden gevraagd om een complex patroon te maken van PVC. De specifieke opdracht was bedacht door Dave Amweg, voormalig deelnemer van het NK Woning- en Projectstofferen en dit jaar organisator van het evenement.

Het Deltion College was goed vertegenwoordigd bij het NKWP, alle deelnemers volgen de opleiding woning/projectstoffeerder bij deze ROC in Zwolle. Ze werden aangemoedigd door een legioen klasgenoten en docenten. Toen winnaar Kay werd gevraagd: ‘Hoe trots ben je op een schaal van 1 tot 10?’ reageerde hij stellig met het antwoord: ’11!’

Drie keer winnen
Bij de senioren leek het een gelopen race. Het was voor de winnaar Anno Rijstenbil nota bene de derde keer (!) dat hij de prijs voor beste woning- en projectstoffeerder mee naar huis mocht nemen. Hij won al twee keer eerder.

Winnaars junioren woning- en projectstofferen

  1. Kay Winters
  2. Marco Makkinga
  3. Max Smits

Winnaars senioren woning- en projectstofferen

  1. Anco Rijstenbil
  2. Robbie Hoogzaad
  3. Rick Kubbinga

Samenwerking
Brancheorganisatie INretail zet zich samen met scholen, ondernemers en fabrikanten in om de opleiding voor Interieurvakman m/v onder de aandacht te brengen.

Sponsoren
Het Nationaal Kampioenschap Woning- en Projectstofferen is gesponsord door: het Hout- en Meubileringscollege, Bostik, Interfloor, BVP, Koninklijke INretail, Interieur Collectie Dagen, NKWP, Peitsman, Uzin Utz, INTR. Living Interiors, OCS Interiors en Moduleo Design Floors.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.