Scroll Top

Nieuws

Interieurvakman woningstoffeerder

5 manieren om goede medewerkers in de woonbranche te vinden

Nieuwe medewerkers zijn niet gemakkelijk te vinden in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt. Toch zijn beproefde methoden om aan goede mensen in de woonbranche te komen. Ze je vacature bijvoorbeeld op vacaturesitewonen.nl. We zetten een paar tips op een rij.

1.Werf via je eigen personeel
Tel het netwerk van alle medewerkers binnen je bedrijf bij elkaar op en je hebt een enorm bereik. Daar ligt dan ook een mooie kans om kandidaten te vinden. Deze manier van werven wordt ook wel referral recruitement genoemd. Hierbij zet je je eigen werknemers in om nieuwe collega's te vinden. Dat is aantrekkelijk, omdat je zo bespaart op de wervingskosten. Bovendien is de kans op een match groot, medewerkers kunnen immers vaak goed  inschatten of iemand geschikt is voor de baan of het bedrijf. Met een wervingsbonus kun je ze nog eens extra motiveren om actief in hun netwerk te zoeken naar kandidaten.

2.Gebruik je online power
Je website en social media zijn hét digitale uithangbord van je bedrijf. Niet alleen voor klanten, maar ook voor potentiële werknemers. Kandidaten met serieuze belangstelling zullen altijd online een kijkje nemen voor ze gaan solliciteren. Zet daarom op je website altijd een pagina aan met een beschrijving van je bedrijf, de werksfeer en een overzicht van de openstaande vacatures.

3.Zet je vacature op Vacaturesite Wonen
Met je vacature op de vacaturesitewonen.nl heb je grote kans op een goede match met een gemotiveerde medewerker. Wie op deze vacaturesite kijkt, heeft gericht interesse in een baan in de woonbranche. De vacaturesite is een initiatief van INretail en medewerkersplatform Werk in de Winkel. Een vacature plaatsen is simpel en gratis.

Je kunt allerlei vacante functies plaatsen, zoals verkoopmedewerkers, stylisten, leidinggevenden, administratief en logistiek medewerkers. Ook vacatures in de ambachtelijke beroepen, zoals woningstoffeerders, keukenmonteurs en parketteurs kunnen op de site worden aangemeld.

4.Word erkend leerbedrijf
Op zoek naar jonge interieurvakmensen, zoals woningstoffeerders, projectstoffeerders, keukenmonteurs en parketteurs? Word dan erkend leerbedrijf, dé kweekvijver voor jong talent. Door een BBL-leerling een leerbaan aan te bieden haal je enthousiaste starters in huis die je de fijne kneepjes van het vak leert. Leerlingen werken vier dagen in de praktijk en gaan nog een dag naar school. Direct aanmelden als leerbedrijf kan op de site van SBB.

5.Binnen je bedrijf personeel vinden
Goede mensen kun je soms dichterbij vinden dan je denkt. Je kunt namelijk ook binnen je bedrijf op zoek gaan naar een geschikte kandidaat. Intern werven betekent dat iemand je bedrijf al kent en dus sneller zijn draai in een nieuwe functie zal vinden. Daarnaast kan het motiverend werken als je medewerkers de kans geeft om door te groeien. Heeft een medewerker hulp nodig om zich verder te ontwikkelen binnen je bedrijf? Er zijn tal van gratis mogelijkheden, zoals coaching van Youfit@retail, Jouw Talent in de winkel, en subsidieregeling voor trainingen via NL Leert Door of het Stap Budget.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.