Scroll Top

Nieuws

Winnaars nk woningstoffeerders 2022

Kay Winters is opnieuw kampioen woningstofferen!

Kay is kampioen vloerinleggen 2022! Het was voor Kay Winters een grote verrassing dat hij voor de tweede keer op rij het Nederlandse Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP) won. Hij mag zich opnieuw de beste junior interieurvakman van Nederland noemen. De tweede prijs ging naar Sander de Boer, Marco Makkinga werd derde.

Tijdens het Nederlandse Kampioenschap Woning- en Projectstoffering (NKWP) krijgen studenten van de BBL-opleiding voor interieurvakman m/v de kans om te laten zien dat zij uitblinken in het vak. Twaalf getalenteerde studenten van vier ROC-scholen deden op 12 september 2022 mee aan het kampioenschap vloerinleggen. Ze kregen de opdracht om een visgraatvloer van pvc te leggen, met een rand van linoleum. De driekoppige jury, met experts van de firma’s Bostik, Forbo Flooring en WOLFF Tools, beoordeelden het eindwerk van de deelnemers op punten.
De hoogste score werd gehaald door Kay Winters van het Deltion College uit Zwolle: winnaar van het NKWP 2022. Hij kreeg de meeste punten voor zijn secuur uitgevoerde opdracht en won daarmee – net als vorig jaar- de eerste prijs. Op de voet gevolgd door Sander de Boer van het Alfa Collega uit Groningen, die tweede werd. Marco Makkinga - ook van het Deltion College-, won de derde prijs. Vorig jaar werd hij tweede. De jury had er een flinke klus aan om het eindwerk van iedereen te beoordelen. “De puntentelling lag heel dicht bij elkaar, zeker bij de drie winnaars”, aldus de jury.

Geduld en precisie
Voor kampioen Kay was de hoofdprijs een complete verrassing. “Ik had vorig jaar gewonnen en had echt niet gedacht dat ik het NKWP nog keer zou winnen! Ik ben ontzettend blij!”. Met een grote grijns nam hij de beker en het luxe prijzenpakket in ontvangst. Zijn geduld en precisie werden beloond. Marco is al net zo blij en verbaasd met zijn derde prijs. Zijn aanpak? Een geheim om te winnen heeft hij niet: “Gewoon rustig blijven doorwerken.”
Ook Sander kon zijn geluk niet op. “Zoals je ziet ben ik met mijn 35 jaar niet echt de jongste hier”, zegt hij lachend. Voor Sander was zijn leeftijd geen enkele belemmering om zich in te schrijven voor de BBL-opleiding voor interieurvakman/vrouw. “Ik heb het onlangs het roer omgegooid. Jarenlang heb ik als technicus in de cultuursector gewerkt. Ook heel leuk werk, maar toen kwam corona en lag alles in een keer plat. Ik was al bekend met het stoffeerdersvak en heb de knoop doorgehakt: ik wil als interieurvakman aan de slag en het vak goed leren.”

Sponsors & partners
Het NKWP is een initiatief van het Alfa College, Deltion College, Hout en Meubileringscollege, ROC Midden Nederland en het Summa College, zij geven de opleiding voor Interieurvakman m/v. Het kampioenschap is mede mogelijk gemaakt door Bostik, Forbo Flooring, Peitsman, Wolff Tools, Incoda, INretail en BVP.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.