Scroll Top

Nieuws

Samir keukenmonteur Bruijzneel Keukens

Samir (46) maakte de overstap naar keukenmonteur: “Elke uitdaging geeft mij energie!”

Een volwaardig salaris, zelfstandig werken en geen dag is hetzelfde. Genoeg redenen voor Samir Ljaljak om zich om te laten scholen en keukenmonteur te worden bij Bruynzeel Keukens. Hij is blij met zijn carrière switch en dat zijn ze bij Bruynzeel Keukens ook.

Sinds september 2020 volgt Samir Ljaljak (46) de BBL-opleiding tot keukenmonteur. Voor elke BBL - opleiding geldt dat je aan de slag gaat bij een bedrijf, je werkt vier dagen werkt en gaat één dag per week naar school. Daarbij worden alle vijf dagen betaalt. Dat bevalt Samir uitstekend. “Het is echt een volwaardig salaris. Bij Bruynzeel Keukens kijken ze naar je leeftijd en schalen je goed in. Het is bepaald niet te vergelijken met een stagevergoeding,” vertelt de enthousiaste Samir.

Goede begeleiding
Dat is niet het enige waar de keukenmonteur in opleiding over te spreken is. Samir geeft aan dat hij enorm tevreden is over zijn begeleiding: “Hier leer ik echt stapsgewijs het vak en het gaat nu zelfs zo goed dat ik al zelfstandig op pad ga naar particulieren.” Bij Bruynzeel Keukens leert hij het praktische deel van het vak en op school krijgt hij de theorie mee.

“Niet alleen van mijn begeleider leer ik veel, maar ook van mijn directe collega’s. Ik wist van tevoren niet dat er zoveel te leren was in dit vakgebied. Ze gaan in gesprek met me, we reflecteren op leermomenten en dat geeft mij een hoop zelfvertrouwen. Dat maakt het werken bij Bruynzeel Keukens ook zo leuk,” aldus Samir.

Informatiebijeenkomst
Samir werkte jaren in de installatiewereld, maar was daar op den duur echt wel een beetje op uitgekeken. “Via, via hoorde ik dat ze bij Bruynzeel Keukens en keukenmonteur zochten. Toen ben ik naar een informatiebijeenkomst geweest en was ik direct verkocht!” Samir was dus altijd al bezig met zijn handen en heeft veel technisch inzicht, maar het beroep als keukenmonteur heeft zijn hart inmiddels wel gestolen.

“Met name het product spreekt mij enorm aan, een mooie keuken met goed materiaal. Elke dag krijg ik de kans om een mooie keuken af te leveren.” Verder vindt Samir de afwisseling in het werk, het klantcontact en het problemen oplossen erg leuk. “Laatst hadden we een bijzondere type afzuigkap die we moesten installeren. Uiteindelijk hebben we dat met drie man sterk gedaan. Dat geeft enorm veel voldoening.”

Energie
Die complexiteit is een uitdaging, maar zorgt bij Samir ook voor enorm veel energie. Uiteindelijk zien klanten natuurlijk ook dat Samir zo gepassioneerd is. “Het mooiste compliment dat klanten mij hebben gegeven is dat ze mij hier graag weer terug willen zien op de vloer.”

Meer weten?
Er is een enorme vraag naar medewerkers en er zijn veel mogelijkheden voor scholing. Heb jij net als Samir een ruimtelijk inzicht en kun je ook goed in oplossingen denken? Lijkt het je leuk om de wensen van klanten te verwerken, zodat hun droomkeuken gemaakt kan worden? Laat je dan omscholen tot professioneel keukenmonteur. Je leeftijd speelt geen rol, het zijn vooral je ervaring en enthousiasme die tellen.

Heb je interesse in de opleiding voor keukenmonteur, en wil je laten omscholen? Lees hier meer over de mogelijkheden om een opleiding te doen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.