Scroll Top

Nieuws

corne de keukenmonteur

Corné switchte van kok naar keukenmonteur: “Ik hou van goede service leveren.”

Tijdens de eerste lockdown, in 2020, kwam Corné Deenen (29) thuis te zitten. “Ik werkte in de horeca, maar door corona viel alles in één klap weg.” In plaats van bij de pakken neer te zitten ging Corné opzoek naar een nieuwe uitdaging. Na wat omzwervingen kwam hij terecht bij De Keukenman. “Nu kom ik alsnog veel in de keuken, maar dan als monteur.”

“Tijdens de lockdown zag ik een busje van De Keukenman, waarop stond dat je geen motivatiebrief voor een baan hoefde te sturen. Je kon direct bellen als je aan het werk wilde.” Dat liet Corné zich geen tweede keer vertellen, hij pakte meteen zijn telefoon. Kort daarna kon hij bij het bedrijf aan een interne opleiding beginnen en leerde hij kastjes en werkbladen monteren en allerlei soorten apparatuur installeren.

Volkswagen van de zaak
De interne opleiding van De Keukenman’ bestond uit vijf dagen leren in de praktijk. Daar komt het nodig bij kijken, want als keukenmonteur ben je allround: je hebt verstand van gas, water en elektra, maar weet ook hoe je moet tegelen, zagen en afstellen. “Bij de opleiding heb je een vaste coach en doorliep ik op elkaar aansluitende modules. In totaal ben je, afhankelijk van hoe snel je alles oppikt, ongeveer acht tot twaalf maanden bezig.”
Een prettige bijkomstigheid is dat je tijdens je interne opleiding gewoon betaald krijgt als een volledige medewerker. Daarnaast kreeg Corné ook nog eens een Volkswagen up! van de zaak. “Op die manier kon ik zelfstandig vanuit huis naar de klanten rijden,” vertelt Corné.

Keukenmonteur Corne
Corné vertelt over zijn vak op een studiekeuzebeurs.

Kopje koffie
Dat is natuurlijk niet het enige waarvoor Corné begonnen is met de opleiding. Hij vindt vooral het werk erg leuk. Als keukenmonteur maak je vaak een lang gekoesterde droom waar. “Het fijne aan mijn werk vind ik dat ik mensen zo’n fijn gevoel kan geven. Ik ben en blijf een horecamens en ben erg servicegericht.” Corné heeft de Volkswagen up! inmiddels ingeruild voor een Mandemakers Keukens-bus, waarin hij naar de meest uiteenlopende klanten rijdt. “Ik heb klanten meegemaakt die om het kwartier een nieuw kopje koffie aanboden. Mensen zijn altijd enorm blij dat je er bent.”

Phillips stadion
Toch heeft één klant de meeste indruk gemaakt op Corné, namelijk: het Phillips stadion in Eindhoven. “Ik kreeg de kans om vier dagen lang mee te werken aan een bizar luxe keuken in de business lounge. Alle apparaten werden dubbel geplaatst, daarbij kwam ook nog eens dat we een ombouw om een pilaar van zes meter moesten maken,” vertelt Corné.
Om een project zoals deze in goede banen te laten leiden moet je enorm nauwkeurig zijn, maar gelukkig is dat één van de kwaliteiten die Corné bezit. “Je moet daarnaast ook enorm servicegericht zijn, want je moet net voor dat ene extra aspect gaan. De ‘finishing touch’ als het ware. Voor mij maakt het echt niet uit of het een super de luxe keuken is van 50.000 euro in een voetbalstadion of een kleine keuken voor een gezin.” Corné geeft namelijk altijd 100%.

MEER INFO
Er is een enorme vraag naar medewerkers en er zijn veel mogelijkheden voor scholing. Een keukenmonteur monteert kastjes, keukenbladen, plaatst alle apparatuur en geeft uitleg aan de klant hoe alles werkt. Lees hier meer over de mogelijkheden het vak te leren.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.