kampioenschap woningstofferen

Extra veel aandacht voor vakmanschap tijdens vakbeurs Incoda

Tijdens de Interieurcollectiedagen (Incoda),van 24 t/m 26 september, is er extra veel aandacht voor het werk van interieurvakmensen. Zo wordt opnieuw het Nederlandse Kampioenschappen Woning- en Projectstofferen (NKWP) georganiseerd, is er een demonstratie traprenovatie en gaan vmbo-studenten met elkaar de strijd aan op de beursvloer.

Na de succesvolle editie van 2022 is er nu een uitgebreid programma ontwikkeld om het vakmanschap in de woonbranche nog verder te promoten. Alle 3 de beursdagen zijn er speciale activiteiten, daarnaast zijn er specialisten aanwezig om bezoekers te informeren over het zoeken en vinden van nieuwe vakmensen.

Boeiend programma

Op zondag 24 september is een demonstratie gepland van mooi vakmanschap. Vanaf 13.30 uur zal PPC een uitgebreide demonstratie traprenovatie geven, uitgevoerd door de specialisten van de eigen academy. Naast de demonstratie is er uitgebreid de mogelijkheid om hier vragen over te stellen.

Maandag 25 september is de dag voor de NKWP, dat wederom wordt georganiseerd door het consortium Interieurvakman. Ook dit jaar gaan 12 getalenteerde studenten van de opleiding voor Interieurvakman m/v, geselecteerd door de deelnemende opleiders, met elkaar de strijd aan voor het winnen van de bokaal. Onder leiding van een deskundige jury moet er een opdracht uitgevoerd worden met verschillende type vloeren. Rond 16 uur wordt bekend gemaakt wie zich een jaar lang Nederlands kampioen mag noemen. Het NKPW wordt ook dit jaar weer georganiseerd door het consortium Interieurvakman.

Dinsdag 26 september is er uitgebreid ruimte voor toekomstige studenten van de opleiding voor Interieurvakman m/v. Via een voorselectie zijn er 10 vmbo-leerlingen geselecteerd, die met elkaar een challenge aangaan op de beursvloer. Het is een prima manier om dit mooie vak onder de aandacht te brengen bij leerlingen die nu een keuze voor de toekomst moeten maken. En het zijn de vakmensen van de toekomst, dus belangrijk om ze te komen aanmoedigen. Deze challenge start om 11 uur en duurt tot ca. 13 uur.

Samenwerken in het consortium

Deze 3 dagen met als thema vakmanschap worden georganiseerd door het consortium Interieurvakman. In dit consortium werken opleiders en branche – organisaties samen onder de projectnaam “Interieurvakman m/v”. De opleiders die dit vak aanbieden zijn het Hout- en Meubileringscollege (Rotterdam en Amsterdam), het Summa College (Veldhoven), het Deltion College (Zwolle), het Alfa college (Groningen) en ROC Midden Nederland (Nieuwegein). Daarnaast zijn INretail en de BVP (Branchevereniging projectinrichters) ook actief in het consortium en betrokken bij de organisatie van het NKWP.

Nieuw dit jaar is  de speciale ontvangstruimte op het plein bij de kampioenschappen. Hier zullen opleiders, docenten en vertegenwoordigers van de brancheorganisaties aanwezig zijn om de bezoekers te informeren over de opleidingen, advies te geven over het zoeken naar nieuwe vakmensen en tips te geven over het vak. 

Sponsors

Deze dagen kunnen niet georganiseerd worden zonder sponsoring door diverse leveranciers. Zij zorgen voor de materialen, de technische ondersteuning en voor leuke prijzen. Dit jaar zijn dit Peitsman, Wolff, PPC, Interfloor, mFLOR, Bostik, Moduleo, Fento en Estillon.