parketlegger Luuk

Een werkdag uit het leven van… parketlegger Luuk: ‘Ik rijd lekker in mijn eigen bus naar de klant!’  

Luuk Philips is enorm tevreden met zijn werk als parketteur, ofwel parketlegger. Elke werkdag stapt hij vrolijk in zijn bus, namens Bloemen Parket in het Zuid-Limburgse stadje Kerkrade. We rijden gezellig een dagje met Luuk mee. Hoe ziet een werkdag van een parketteur eruit?   

Opleiding tot parketteur

Luuk houdt van aanpakken, actie en gaan. Niet te veel kletsen, maar hup, lekker aan de slag. Hij volgde eerst een opleiding tot meubelmaker bij Bouwmensen, en vervolgens tot parketteur. Luuk werkt nu zelfs al vier jaar voor Bloemen Parket in Kerkrade.

Een werkdag van parketlegger Luuk

  • 7:00: “Tijd om op te staan. Ik vlieg de deur uit, op weg naar de zaak, Bloemen Parket.”
  • 7:30: “Ik begin met het inladen van de spullen die ik nodig heb voor die dag. De vloer van een benedenverdieping ligt al. Plinten leggen, dat staat op het programma. Dus de plinten, de zaag, alles gaat hup, de bus in. Daarna moet ik zo’n tien minuutjes rijden, op weg naar de klant.” 
  • 8:00: “Ik kom aan bij een woning. De vloer ligt er al mooi bij. Nu nog die plinten… Ik zaag ze stuk voor stuk op maat en bevestig ze mooi boven op het parket.” 
  • 10:00: “Even tijd voor een kopje koffie tussendoor. Intussen bekijk ik mijn werk. Het schiet al aardig op met deze afwerking.” 
  • 12:30: “Om half één is het standaard lunchpauze. Ik pak mijn broodtrommel en ga even rustig zitten.”  
  • 14:00: “Ik leg de laatste plint, de vloer is klaar! Tijd om op te ruimen. Daar ben ik zeker nog wel één à twee uur mee bezig. Maar zodra alle troep weg is, zie je wel hoe mooi deze parketvloer is geworden.” 
  • 14:00: “De vloer en de plinten liggen hartstikke netjes. Het is tijd om alles op te ruimen. Ik zet de zaag en het gereedschap in de bus. 
  • 15:30: “Dat was het weer! Klaar voor vandaag. Meestal werk ik van 8:00 tot 16:00, maar vandaar ben ik dus lekker een half uurtje eerder klaar.” 

Benieuwd naar het werk van Luuk als parketteur? Bekijk onderstaande video. 

Meer weten?


Er is veel vraag naar interieurvakmensen in de woonbranche. Wie de opleiding doet heeft dan ook 100% garantie op een baan.
Kijk hier voor alle informatie over de opleiding voor parketteur.