woningstofferen

Nieuw: keuzevak Vloeren geïntroduceerd op landelijke docentendag BWI

Vbmo-leerlingen kunnen in het volgend schooljaar 24/25 nu ook kiezen voor het nieuwe keuzevak Vloeren. Het nieuwe keuzevak vloeren werd geïntroduceerd tijdens de onlangs gehouden landelijke docentendag van platform VMOB-BWI in Lelystad. Interieurvakman m/v was aanwezig voor uitgebreide uitleg en een demonstratie van het vak.

Het nieuwe keuzevak Vloeren is een extra mogelijkheid om leerlingen met het profiel Bouwen, Wonen, Interieur (BWI) te laten kennismaken met het werk in de woonbranche.

Het keuzevak bestaat uit meerdere onderdelen:

  • Dekvloeren (zand, cement)
  • Afwerken dekvloeren (bijvoorbeeld egaliseren)
  • Aanbrengen vloeren van verschillende materialen, zoals tapijt, elastische vloerbedekking en klikvloeren van hout en laminaat
    Er zijn zowel theorie- als praktijkopdrachten.

Vmbo-leerlingen vullen hun profiel aan met beroepsgerichte keuzevakken. Deze zorgen voor een betere aansluiting op het mbo en op de arbeidsmarkt. Zo kunnen leerlingen eenvoudiger doorstromen, bijvoorbeeld naar de opleiding woningstofferen.

Ondersteuning docenten BWI

Interieurvakman m/v gaf tijdens de docentendag uitgebreid uitleg over het keuzevak Vloeren; wat het vak inhoudt, hoe het lesprogramma is opgebouwd en wat het gunstige perspectief is van een baan in de woonbranche.
Jaap Stolze, docent woningstofferen van het HMC in Rotterdam, en Ans van Mil, docent van het Summa college, gaven onder enthousiaste belangstelling een demonstratie en lieten zien hoe je pvc snijdt.

Docenten die het keuzevak willen aanbieden, kunnen rekenen op ondersteuning vanuit het project Interieurvakman m/v. Denk aan:

  • Training bij een ROC
  • Uitgebreid Informatiepakket 
  • Hulp bij het verkrijgen van materiaal/opbouw praktijklessen
  • Contact met lokale ondernemers

Het keuzevak Vloeren is beschikbaar vanaf het nieuwe schooljaar 24/25 via platform Vmbo-BWI. 

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Theo van Elk via info@interieur-vakman.nl