Scroll Top

Bedrijven

Open je deuren voor vaktalent. Word erkend leerbedrijf!

Zoek je jonge interieurvakmensen voor je bedrijf? Meld je dan aan als erkend leerbedrijf!
Het aantal jongeren dat kiest voor de BBL-vakopleiding voor Interieurvakman m/v neemt elk jaar toe. Daarmee groeit ook de behoefte aan erkend leerbedrijven die deze jonge vakmensen een leerwerkplek kunnen bieden. Zo heb je meteen een geweldige kans om jong talent aan je te binden. Dus meld je aan!

Voor aankomende interieurvakmensen, zoals woning- en projectstoffeerders, keukenmonteurs en parketteurs die de BBL-vakopleiding voor Interieurvakman m/v gaan doen, is het vaak een hele zoektocht naar een geschikte leerbaan. Dit terwijl de woonbranche zit te springen om goede vakmensen, maar die moeten dan wel een kans krijgen om het vak te leren. Daarom is het belangrijk om erkend leerbedrijf te worden. Zo help je de toekomst van de woonbranche én die van je eigen bedrijf.

 

 

Word erkend leerbedrijf

De opleiding voor interieurvakman m/v is een 2 of 3-jarige BBL-opleiding waarbij leerlingen vier dagen werken en een dag naar school gaan. Om deze opleiding te kunnen doen hebben ze een leerbaan nodig bij een erkend leerbedrijf waar ze in de praktijk aan de slag gaan en van een ervaren praktijkopleider de fijne kneepjes van het vak leren. Ben je op zoek naar jong talent voor je bedrijf en vind wil je graag jouw kennis overdragen? Word dan erkend leerbedrijf

Nirene van Brussel van het Summa College vertelt waarom het NKWP belangrijk is voor de woonbranche. Namens de sector doet ze een oproep aan bedrijven om erkend-leerbedrijf te worden, 

SBB aanvraag en stappenplan

Om leerbedrijf te worden vraag je eerst erkenning aan bij SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). De student  wordt begeleid door een praktijkopleider. Om die rol zo goed mogelijk te kunnen invullen heeft SBB en helder stappenplan ontwikkeld met praktische informatie, tips en trainingen voor de begeleider en het  leerbedrijf. 

SBB heeft ook een interactieve  workshop ontwikkeld voor erkend leerbedrijven die (achtergrond) informatie bieden over het begeleiden van mbo-studenten. Op de site van branche-organisatie INretail staat een uitgebreide toelichting met de voordelen, voorwaarden en aanmelden als erkend leerbedrijf.

 

Maak je leerbaan zichtbaar

Ben je erkend leerbedrijf en heb je een opleidingsplek voor een BBL-leerling? Plaats deze dan gratis op  vacaturesitewonen.nl. Deze vacaturesite is door INretail en Werk in de winkel speciaal ontwikkeld voor de woonbranche. Bedrijven kunnen hier zonder kosten hun vacatures plaatsen, ook die voor een leerbaan. Ook op leerbanenmarkt.nl vinden toekomstige werknemers een geschikte leerplaats bij een erkend leerbedrijf. Plaats ook daar je vacature voor een leerbaan.

Neem voor vragen of advies contact met ons op via info@interieur-vakman.nl.

 

Tips om het talent van de toekomst te ontdekken

Als erkend leerbedrijf is het belangrijk om in contact te komen met studenten en leerlingen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Kijk of er vmbo-scholen in de buurt zijn met een vmbo BWI (Bouw, Wonen, Interieur) profiel en laat de decaan weten dat je graag leerlingen die een (snuffel) stage willen doen en/of een groep leerlingen wilt ontvangen op je bedrijf. Dit zijn namelijk de ROC-leerlingen van de nabije toekomst!
  • Wees zichtbaar bij ROC’s in jouw buurt; op kijk hier voor de locaties van de ROC’s en het overzicht van de open dagen.
  • Informeer bij scholen over online stagemarkten en studiebeurzen en laat studenten kennismaken met het vak;
  • Zet je vacature op vacaturesitewonen.nl of op leerbanenmarkt.nl, op deze site staan leerbedrijven die door SBB zijn erkend.
  • Plaats altijd (een paar) vacatures op je website en social media (en herhaal dit regelmatig)
  • Organiseer een open dag of een kennismakingsmoment in jouw winkel;
  • Deel content van de website en social media van interieurvakman m/v;
  • Neem contact op met INretail, dan maken we samen een plan van aanpak! Stuur een bericht naar Bert-Jan van der Stelt, Branchespecialist Wonen: bjvdstelt@inretail.nl
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.