Scroll Top

Docenten & decanen

Maak het in de woonbranche! Interieurvakmensen zijn 100% zeker van een baan en een goede toekomst!

In de huidige arbeidsmarkt is er een groot tekort aan praktisch en technische geschoolde mensen. Dat geldt ook voor de woonbranche, daar is veel vraag naar goede interieurvakmensen bijvoorbeeld voor het leggen van vloeren, monteren van raambekleding en plaatsen van keukens. Dat biedt ook weer kansen voor leerlingen die met hun handen willen werken en een mooi ambachtelijk vak willen leren waar ze een leven lang plezier van hebben.

Keuze uit drie ambachtelijke beroepen

Voor deze studenten is de BBL-opleiding voor Interieurvakman m/v een goed advies. Hierbij kunnen ze kiezen uit drie verschillende vakgebieden: interieurvakman m/v woningstoffeerderkeukenmonteur en parketteur. De opleiding is zeer  geschikt voor leerlingen die niet van stilzitten houden, graag met hun handen werken, een kantoorbaan maar saai vinden en van lekker veel afwisseling houden in hun werk. Kijk hier voor meer informatie over de verschillende opleidingen, de vaardigheden die worden gevraagd en wat tijdens de opleidingen wordt geleerd.  

De voordelen op een rij

Een ambachtelijke opleiding en baan in de woonbranche biedt eindeloos veel voordelen en kansen voor studenten:
  • 100% baangarantie: voor goede vakmensen is altijd werk!
  • Het is een opleiding voor doeners, waar ze al hun creativiteit in kwijt kunnen.
  • Afwisselend werk; elke dag is weer anders, steeds ontmoeten studenten weer een nieuwe klant.
  • Voldoening van het eindresultaat; interieurvakmensen hebben eer van hun werk, en krijgen complimenten van klanten.
  • ·Voortdurende leer- en groeimogelijkheden. De woonbranche is continu in ontwikkeling, met nieuwe materialen, technieken en nieuwe trends.
  • Het zijn unieke beroepen waar een leerling een leven lang plezier van heeft.
  • Voldoende groeimogelijkheden in beroep en salaris: van werken bij een bedrijf tot eigen onderneming of aan de slag als ZZP’er.

BWI op en na het vmbo

Om de opleiding voor Interieurvakman/vrouw onder de aandacht van het vmbo te brengen, is informatie over de opleiding te vinden het platform VMBO-BWI. Hier zijn alle 170 scholen bij aangesloten die het profiel ‘Bouwen, Wonen, Interieur’ aanbieden. BWI is een grote en snelgroeiende richting binnen het vmbo. Het aantal leerlingen met dit profiel neemt snel toe, ook het aantal meisjes dat deze richting volgt groeit snel. Een volgende stap in de samenwerking met VMBO-BWI is het ontwikkelen van lesmateriaal voor het keuzevak vloeren, zodat deze in het onderwijsprogramma kan worden opgenomen. Daarnaast ontvangen alle decanen bij het begin van het nieuwe schooljaar een uitgebreid informatiepakket.

Proefles of bedrijfsbezoek?

Leerlingen worden vanzelf enthousiast als ze interieurvakmensen aan het werk zien. Een proefles op school is een leuke manier voor leerlingen om kennis te maken met het vak. Lijkt het je interessant om een proefles te organiseren, bijvoorbeeld over vloeren bewerken of keukens monteren, dan kunnen wij hierin bemiddelen. Ook zijn er diverse bedrijven waar klassen welkom zijn voor een bedrijfsbezoek. Stuur een bericht naar info@interieur-vakman.nl, dan bespreken we graag de mogelijkheden.

Aanvragen informatiepakket

Decanen en scholen kunnen een gratis informatiepakket aanvragen inclusief folders om aan geïnteresseerde leerlingen mee te geven. Stuur hiervoor een bericht naar info@interieur-vakman.nl, met daarbij het afleveradres. Om meer over de opleidingen te vertellen, staan we regelmatig op beurzen, zoals Studiekeuzebeurs West en Midden en op de landelijke decanendag van VMBO-BWI. Kom gerust bij de stand langs voor meer informatie.

Meer informatie

Neem voor informatie over de opleidingen contact op via info@interieur-vakman.nl
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.