Scroll Top

Keukenmonteur

Ben jij een echte doener?
Werk jij graag met je handen en zit je niet graag stil? Kies dan voor het vak van keukenmonteur!

  Kijk wat bij jou past:  

Wil jij droomkeukens maken? Dan is keukenmonteur het vak voor jou!

Als keukenmonteur plaats je van A tot Z een nieuwe keuken: van de kastjes, het werkblad tot alle apparatuur. Dus hou je van afwisseling, dan is dit het vak voor jou, want elke keuken en elke klant is weer anders. 
Als keukenmonteur kun je zowel prima zelfstandig werken als in een – klein- team. Wat je nodig hebt is goed ruimtelijk inzicht en handig zijn in het bedenken van slimme oplossingen als je bezig bent.

Er is veel vraag naar goede vakmensen. Kies je voor de opleiding keukenmonteur dan ben je 100% zeker van een baan! 

Dit ga je doen

Maatkeukens maken 

Tekeningen lezen 

Kastjes monteren 

Keukenbladen plaatsen 

Apparatuur aansluiten 

Dit leer je 

Tijdens deze opleiding keukenmonteur leer je hoe je van begin tot eind een keuken plaatst. Alles komt daarbij aan de orde: het monteren van de keukenkasten, het aansluiten van apparatuur en het afwerken van de keuken. Ook komt aan bod hoe je apparatuur aansluit op gas- en stroompunten. Daarnaast zijn ook tegelen en het afwerken van de keuken onderdeel van het lesprogramma. Om de mooiste keukens te maken leer je werken met allerlei verschillende machines, gereedschappen en materialen. Ook leer je samenwerken met collega’s en hoe je communiceert met klanten, want goede service is belangrijk bij dit vak.

Een goede keukenmonteur zit nooit zonder werk. Kies je voor dit vak dan heb je 100% baangarantie!

Een keukenmonteur krijgt al snel een eigen klantenkring en eigen bus met allerlei machines en gereedschappen. Je hebt veel vrijheid en kunt meteen zelfstandig aan de slag.
En er zijn nog meer voordelen van dit vak:

  • Lekker bezig met je handen
  • Zelfstandig aan de slag
  • Comfortabel binnen werken
  • Teamwork met je partner
  • Je maakt iets moois waar je trots op kunt zijn
  • Je krijgt complimenten van blije klanten

De opleiding keukenmonteur is er in niveau 2 (twee jaar) en niveau 3 (drie jaar). Als je kiest voor niveau 3 word je allround keukenmonteur. Als allround keukenmonteur ben je in staat om zelfstandig het hele traject van het plaatsen van de keuken te doen, vanaf de kennismaking met de klant tot aan de oplevering van de keuken.
Voor deze BBL-opleiding ga je direct aan de slag bij een erkend leerbedrijf en krijg je meteen betaald. Je werkt vier dagen en gaat daarnaast één dag per week naar school, voor technische uitleg en algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. 

Bij het ROC Tilburg wordt de 2-jarige opleiding voor keukenmonteur niveau 2 ook gegeven als en verkorte bedrijfsopleiding van 1 jaar. Na afloop ontvang je een erkend diploma voor keukenmonteur.

Zoek je een nieuwe uitdaging en ben je gewend om met je handen te werken? Laat je dan omscholen tot keukenmonteur. Als keukenmonteur werk je comfortabel, voor een goed salaris met volop technische uitdagingen. En voor goede vakmensen is er altijd een baan!

Zo werkt het

Als je in dienst treedt bij een werkgever wordt een leertraject ontwikkeld om de technische kneepjes van het vak te leren. 
Bij verschillende -grotere- keukenbedrijven kun je een interne opleiding doen, Of je doet een (versnelde) vakopleiding.

Versnelde opleiding

Het ROC Tilburg biedt de 2 -jarige mbo opleiding (niveau 2) ook aan als en verkorte bedrijfsopleiding van 1 jaar. Na afloop ontvang je een erkend diploma voor keukenmonteur. 

Kijk op vacaturesitewonen.nl en andere vacaturesites voor het aanbod van banen als keukenmonteur.

Het vak van keukenmonteur leer je in de praktijk. Kies je voor een BBL-opleiding keukenmonteur dan kun je voor een geschikte leerbaan kijken op leerbanenmarkt.nl. Je kunt hier ook vast kijken  welke erkende leerbedrijven er bij jou in de buurt zijn. Scholen helpen je ook met een leerbaan vinden.

Je vindt ook (leer)banen op vacaturesitewonen.nl. Wil je je laten omscholen dan kun je contact opnemen met bedrijven met een vacature om te kijken wat de volgende stappen zijn.

Keukenbedrijven

Je kunt ook informeren naar een (leer)baan bij een aantal grote keukenmerken:

Wil je keukenmonteur worden en zoek je een leerbedrijf voor je opleiding? Kijk dan eens bij:

  • DKG (de groep achter de merken Keller, Bruynzeel Keukens en DKG Keukens). Werkt samen met ROC Tilburg. Kijk hier voor meer informatie en werken bij Bruynzeel Keukens.
  • DB-keukengroep, werkt samen met het Hoornbeeck College;
  • DMG (De Mandemakers Groep), met merken als Brugman, Piet Klerkxs, Keukenkampioen, Tulp en Keuken Concurrent. DMG Werkt samen met ROC Tilburg.

Tips om te solliciteren

Heb je een geschikte stageplek gevonden en zou je hier graag aan de slag gaan? Op Leerbanenmarkt.nl vind je ook allerlei slimme tips om je eerste e-mail naar een leerbedrijf te sturen, je cv op te stellen en het eerste gesprek voor te bereiden.

Het ROC Tilburg geeft de opleiding voor keukenmonteur (niveau 2) ook als bedrijfstraining van 36 dagen (1 jaar).
Kijk op de website van ROC Tilburg voor meer info & aanmelden.

Er zijn ook fabrikanten die trainingen geven, of een eigen opleiding hebben. Wil je meer  informatie over de mogelijkheden? Stuur dan een e-mailbericht naar info@interieur-vakman.nl.

Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op via info@interieur-vakman.nl

BBL-opleiding: vier dagen werken en één dag naar school

De BBL-opleiding voor interieurvakman/vrouw combineert leren en werken. Je kunt kiezen voor  niveau 2 (twee jaar) of niveau 3 (drie jaar). Je verdient een salaris en leert in de praktijk het vak. Hoe fijn is dat?

Maak die switch!

Toe aan een nieuwe uitdaging? Handig met je handen? Pak die kans en laat je omscholen! 

Keukenmonteurs zijn gek op hun vak
Drie redenen om ook keukenmonteur te worden
Dit leer je allemaal tijdens de opleiding
Op pad met keukenmonteur Anthonie

Vind een vakopleiding bij jou in de buurt:

Amersfoort Amsterdam Groningen Nieuwegein Rotterdam Veldhoven Zwolle

Zoek een (leer)baan die bij je past 

Waar je ook voor kiest, je leert het vak in de praktijk. Of je nu de BBL-opleiding gaat doen of wil omscholen, het begint met een (leer)baan die bij je past. 

opleiding header keukenmonteur
klant en keukenmonteur in overleg
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.