Scroll Top

Overstappen & omscholen

Ben jij handig met je handen? Goed in meten, boren, zagen en timmeren? En toe aan een nieuwe uitdaging? Kom dan werken in de woonbranche!  

Wie handig met z’n handen is, vindt de leukste banen in de woonbranche!
Laat je omscholen en ga aan de slag als woningstoffeerder, keukenmonteur of parketteur.

In de woonbranche is veel vraag naar interieurvakmensen, zoals woningstoffeerders, projectstofferderskeukenmonteurs en parketteurs. Dit zijn de handige mannen en vrouwen die met hun vloeren, raambekleding en keukens de basis leggen voor een mooi interieur.

Als interieurvakman/vrouw heb je een goed salaris en een veelzijdige baan met groeimogelijkheden. Het is een vakgebied waarin je je creativiteit kwijt kunt, zelfstandig kunt werken, comfortabel op een locatie binnen, en waarin er altijd vraag is naar je diensten. Elke dag is een nieuwe uitdaging met nieuwe oplossingen, want elke klant en elke inrichting is weer anders. Interieurvakmensen houden er van om deze uitdagingen aan te gaan en met eigen oplossingen te komen. De veelzijdigheid is juist het mooie van deze ambachtelijke beroepen. Het is niet voor niets dat steeds meer zij-instromers, in alle leeftijden, zich laten omscholen en overstappen naar de woonbranche.

Ben je handig met je handen? Heb je (professionele) ervaring met klussen, bouwen of verbouwen? Of heb je bijvoorbeeld een baan (gehad) in de timmerbranche? Dan is de overstap naar de woonbranche gemakkelijk gemaakt. Toe aan een nieuwe uitdaging? Laat je omscholen!

Er is in de woonbranche veel vraag naar goede interieurvakmensen. Kies je voor dit beroep dan ben je 100% zeker van een baan! Ook heb je heel veel mogelijkheden om door te groeien en voor jezelf te gaan werken.

En er zijn nog meer voordelen!

We zetten alle voordelen voor je op een rij:

  • Elke dag een andere uitdaging
  • Volop creativiteit
  • Direct contact met de consument
  • Comfortabel binnenwerken
  • Voldoening van je werk
  • Werken met nieuwe technieken en innovatieve materialen
  • Doorgroeien naar allrounder of specialist 
  • De vrijheid om zelfstandig te werken (als duo of in kleine teams)
  • Altijd een baan; nu en in de toekomst
  • Een goed salaris

Een interieurvakman m/v woningstofferen  legt vloeren, bijvoorbeeld van pvc, laminaat of tapijt, bekleedt trappen en plaatst raambekleding zoals gordijnen en jaloezieën. Dit kan in woonhuizen, maar ook in grote gebouwen, zoals kantoren, scholen en ziekenhuizen. Werk je vooral voor projecten dan ben je projectstoffeerder. Lees meer

Een keukenmonteur plaatst van A tot Z een nieuwe keuken. Het werkt bestaat uit het inmeten van de ruimte, het lezen van de werktekening, monteren van kastjes, het plaatsten van het keukenblad tot het installeren van de keukenapparatuur. Tot slot krijgen klanten uitleg over onderhoud en gebruik. Lees meer

Een parketteur, ook wel parketlegger, legt luxe vloeren van parket of van hout. Ook het repareren of renoveren hoort bij het vak. Lees meer

Als je wilt starten als woningstoffeerder, projectstoffeerder, keukenmonteur of parketteur treed je eerst in dienst bij een werkgever en wordt een leertraject ontwikkeld om de technische kneepjes van het vak te leren. Dat kan door middel van een interne opleiding, een versneld traject bij een vakopleiding of via gespecialiseerde trainingen van fabrikanten.

Meestal werk je gedurende 1 jaar onder begeleiding tot je zelfstandig aan de slag kunt. Zeker als je gewend bent om met je handen te werken, heb je In een paar maanden de basiskennis onder de knie.

 

Kijk op vacaturesitewonen.nl en andere vacaturesites voor vacatures voor woningstoffeerder, projectstoffeerder, keukenmonteur of parketteur en vraag bij het bedrijf naar de mogelijkheden om je te laten omscholen.
Of neem contact met ons op voor persoonlijk advies, via info@interieur-vakman.nl

Wil je overstappen naar de woonbranche en aan de slag gaan als woningstoffeerder, projectstoffeerder, keukenmonteur of parketteur dan kun je solliciteren op een baan en aangeven dat je je wilt laten omscholen. Als je in dienst treedt bij een werkgever wordt een leertraject ontwikkeld om de technische kneepjes van het vak te leren. Dat kan door middel van een interne opleiding, een versneld traject bij een vakopleiding of via gespecialiseerde trainingen van fabrikanten.

Meestal werk je gedurende 1 jaar onder begeleiding tot je zelfstandig aan de slag kunt. Zeker als je gewend bent om met je handen te werken, heb je In een paar maanden de basiskennis onder de knie.

Vacatures

Kijk op vacaturesitewonen.nl of op andere vacaturesites voor vacatures voor woningstoffeerder, projectstoffeerder, keukenmonteur of parketteur en vraag bij het bedrijf naar de mogelijkheden om je te laten omscholen. Of neem contact met ons op voor persoonlijk advies, via info@interieur-vakman.nl

Wil je meer weten over de mogelijkheden om over te stappen of heb je vragen over de verschillende beroepen? Stuur dan een e-mailbericht naar info@interieur-vakman.nl

Interieurvakman Omscholen
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.