Scroll Top

Parketteur

Word jij blij van met je handen werken? En heb je altijd al iets willen doen met hout? Dan is de opleiding voor parketteur de beste keuze voor jou!

  Kijk wat bij jou past:  

Ben je creatief en handig met je handen? Dan is parketteur het perfect vak voor jou! 

Als je houdt van hout, graag met je handen werkt en ook nog eens barst van de creativiteit dan past het beroep van parketteur perfect bij jou. Een parketteur, ook wel parketlegger genoemd, werkt met luxe vloeren van parket en hout. Naast het leggen van vloeren bestaat het werk van een parketteur ook uit het repareren of renoveren van vloeren, zodat deze weer jaren mee kunnen.  Je bent handig, geduldig en precies. Dat komt goed van pas bij het bedenken en uitwerken van ingewikkelde patronen en motieven.

Spreekt dit je aan? Dan is de opleiding Interieurvakman m/v -parketteur echt iets voor jou! Je bent dan 100% zeker van een mooie baan, want in de woonbranche is heel veel vraag naar goede interieurvakmensen.

Er is in de woonbranche veel vraag naar goede gediplomeerde parketteurs. Een parketlegger is dan ook altijd verzekerd van een baan. Je hebt de mogelijkheid om door te groeien of voor jezelf te beginnen.

En er zijn nog meer voordelen van dit mooie vak!

  • Lekker bezig met je handen
  • Elke dag is anders!
  • Zelfstandig aan de slag 
  • Comfortabel binnen werken
  • Je maakt mooi vakwerk 
  • Je beheerst een uniek ambacht
  • Complimenten van blije klanten
  • Goed salaris

De opleiding voor Interieurvakman m/v - parketteur is er in niveau 2 (twee jaar) en niveau 3 (drie jaar). Bij niveau 3 word je allround parketteur. Je legt dan parket en stuurt daarnaast, ook collega’s aan, je bent aanspreekpunt voor de klant en lost eventuele problemen op. Je kunt uiteraard starten met niveau 2 en hierna doorstromen en een extra jaar doen om niveau 3 te halen. 

Voor deze BBL-opleiding ga je direct aan de slag bij een erkend leerbedrijf en krijg je meteen betaald. Je werkt vier dagen en gaat daarnaast één dag per week naar school voor technische uitleg en algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap.

Deze opleiding wordt gegeven door het ROC Midden, in Nieuwegein.

Ben je handig met hout of een ervaren timmerman? Laat je dan omscholen tot parketteur. Voor ambachtslieden die hun vak beheersen is er in de woonbranche volop werk. Laat je dan omscholen tot parketlegger. Je werkt zelfstandig, comfortabel op een locatie binnen en krijgt een goed salaris.
Bij de meeste parketbedrijven kun je een voltijdse interne opleiding doen. Meestal werk je gedurende 1 jaar onder begeleiding van een leermeester tot je zelfstandig aan de slag kunt. 

Kijk op vacaturesitewonen.nl en andere vacaturesites voor vacatures.
Kijk hier voor de
voordelen en je carrièrekansen! 

Het vak van parketteur leer je in de praktijk. Kies je voor een BBL-opleiding dan kun je voor een geschikte leerbaan kijken op leerbanenmarkt.nl. Je kunt hier ook vast kijken  welke erkende leerbedrijven er bij jou in de buurt zijn. Scholen helpen je ook met een leerbaan vinden.

Je vindt ook (leer)banen op vacaturesitewonen.nl. Wil je je laten omscholen dan kun je contact opnemen met bedrijven met een vacature om te kijken wat de volgende stappen zijn.

Tips om te solliciteren

Heb je een geschikte stageplek gevonden en zou je hier graag aan de slag gaan? Op Leerbanenmarkt.nl vind je ook allerlei slimme tips om je eerste e-mail naar een leerbedrijf te sturen, je cv op te stellen en het eerste gesprek voor te bereiden.

ROC Midden geeft naast een BBL-opleiding ook diverse cursussen, zoals het leggen van lamelparket, onderhoud, schuren en reparatie. De cursussen zijn er voor zowel ervaren als beginnende parketleggers. Wie interesse heeft om zich te laten omscholen tot parketlegger, kan zo vast kennismaken met dit creatieve vak.
Kijk hier voor meer informatie over het cursusaanbod

Wil je meer weten? Stuur dan een e-mailbericht naar info@interieur-vakman.nl voor een persoonlijk advies.

Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op via info@interieur-vakman.nl

Dit ga je doen

Je legt vloeren van hout 

Renoveert vloeren 

Maakt de werkvloer klaar 

Meet ruimten op 

Maakt mooie patronen 

Dit leer je

‘Parketvloeren’ is de verzamelnaam voor parketvloeren van hout, vloeren van massief houten vloerdelen en geprefabriceerde vloeren, zoals bijvoorbeeld laminaat. Tijdens je opleiding leer je alles over houtsoorten en materialen, en hoe je daarmee werkt. Je maakt daarbij gebruik van verschillende technieken, machines en gereedschappen. Je leert hoe je ingewikkelde patronen ontwerpt en legt, en hoe je vloeren moet schuren, afwerken en onderhouden. Je wordt expert als het gaat om de afwerking met olie, wax of lak. 

Je werkt vooral bij klanten thuis. Daarom is het belangrijk dat je goed leert communiceren met klanten. Jij bent tenslotte het visitekaartje van het bedrijf! 

BBL-opleiding: vier dagen werken en één dag naar school

De BBL-opleiding voor interieurvakman/vrouw combineert leren en werken. Je kunt kiezen voor  niveau 2 (twee jaar) of niveau 3 (drie jaar). Je verdient een salaris en leert in de praktijk het vak. Hoe lekker is dat?!

Maak die switch!

Toe aan een nieuwe uitdaging?Handig met je handen?  
Pak die kans en laat je omscholen!

Mooie vloeren maken in de woonbranche
parketteur heeft een woning ingericht
parketvloer gelegd als visgraat
Nieuwe keuken met een parketvloer

Vind een vakopleiding bij jou in de buurt:

Amersfoort Amsterdam Groningen Nieuwegein Rotterdam Veldhoven Zwolle

Zoek een (leer)baan die bij je past 

Waar je ook voor kiest, je leert het vak in de praktijk. Of je nu de BBL-opleiding gaat doen of wil omscholen, het begint met een (leer)baan die bij je past. 

Opleiding_Parketteur
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.