Zo vind je het ideale leerbedrijf bij jou in de buurt

Zodra je aan de slag gaat, leer je de fijne kneepjes van het vak en word je een echte interieurvakman m/v

Tijdens je BBL-opleiding werk je vier dagen en ga je één dag naar school. Je gaat tijdens je opleiding aan de slag bij een erkend leerbedrijf. Dit zijn woonwinkels, woning- en meubelstoffeerders, parketzaken of projectinrichters die er de tijd voor nemen om jou tijdens je werk de fijne kneepjes van het vak te leren.

Zo vind je een leerwerkplek

Vacaturesite Wonen
Op Vacaturesite Wonen  staan allerlei banen in de woonbranche. Ook die voor leerbanen bij een erkend leerbedrijf. In het zoekfilter kun bij ‘dienstverband’ zoeken op BBL/werkend leren.

Leerbanenmarkt
Op de site van Leerbanenmarkt.nl kun je een leerwerkplek bij een leerbedrijf vinden of vast rondkijken welke bedrijven waar beschikbaar zijn. Zo werkt het:

  • vul als zoekwoord een van deze termen in, bijvoorbeeld: meubelstoffeerder, parketteur, woningstoffeerder, alround woningstoffeerder;
  • kies in het veld ernaast voor ‘leerbedrijf’;
  • vul je postcode of woonplaats in en hoever je leerbaan daar vandaan mag zitten.

Scholen & leerbanen

Ook de opleidingen zelf kunnen je helpen om een geschikte stageplek te vinden. Neem contact op met de school van je keuze en vraag naar de mogelijkheden.

Tips om te solliciteren

Heb je een geschikte stageplek gevonden en zou je hier graag aan de slag gaan? Op Leerbanenmarkt.nl vind je ook allerlei slimme tips om je eerste e-mail naar een leerbedrijf te sturen, je cv op te stellen en het eerste gesprek voor te bereiden.

Wil je keukenmonteur worden en zoek je een leerbedrijf voor je opleiding? Kijk dan eens bij:

  • DKG (de groep achter de merken Keller, Bruynzeel Keukens en DKG Keukens). Werkt samen met ROC Tilburg. Kijk hier voor meer informatie en werken bij Bruynzeel Keukens.
  • DB-keukengroep, werkt samen met het Hoornbeeck College;
  • DMG (De Mandemakers Groep), met merken als Brugman, Piet Klerkxs, Keukenkampioen, Tulp en Keuken Concurrent. Werkt samen met ROC Tilburg.

.AANMELDEN ALS LEERBEDRIJF.

Ben je een bedrijf en wil je stagiaires een leuke werkplek bieden? Meld je dan aan als leerbedrijf. Dat kan op de site van SBB (Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Kijk hier voor meer informatie hoe je leerbedrijf wordt en jong talent kunt werven.

De opleiding interieurvakman m/v duurt 2 of 3 jaar. Je werkt vier dagen en gaat één dag naar school. Zodra je begint, krijg je salaris. Dat is nog eens een mooie start!