Zo vind je de ideale stageplek bij jou in de buurt

Zodra je aan de slag gaan leer je de fijne kneepjes van het vak en word je een echte interieurvakman m/v

Tijdens je BBL-opleiding werk je vier dagen en ga je één dag naar school. Je loopt die tijd stage bij een erkend leerbedrijf. Dit zijn woonwinkels, woning- en meubelstoffeerders, parketzaken of projectinrichters die er de tijd voor nemen om jou tijdens je werk de fijne kneepjes van het vak te leren.  Op de site van stagemarkt.nl kun je een stageplek vinden of vast rondkijken welke bedrijven waar beschikbaar zijn.

Zoeken doe je zo

Een stageplek is gemakkelijk gevonden:

  • vul als zoekwoord een van deze termen in, bijvoorbeeld: meubelstoffeerder, parketteur, woningstoffeerder, alround woningstoffeerder;
  • kies in het veld ernaast voor ‘leerbedrijf’;
  • vul je postcode of woonplaats in en hoever je stageplek daar vandaan mag zitten.

Je krijgt dan alle zoekresultaten te zien, die je nog verder kunt verfijnen. Kies bijvoorbeeld voor ‘toon alleen beschikbare leerplaatsen’, selecteer een opleiding en het niveau dat je wilt volgen.
Voor een nieuwe zoekopdracht kun je het beste weer teruggaan naar de homepage.

Slimme tips

Zit er een geschikte stageplek voor je tussen en zou je hier graag aan de slag gaan? Op Stagemarkt.nl vind je ook allerlei slimme tips om je eerste e-mail naar een leerbedrijf te sturen, je cv op te stellen en het eerste gesprek voor te bereiden.

Scholen & stages

Ook de opleidingen zelf kunnen je helpen om een geschikte stageplek te vinden. Neem contact op met de school van je keuze en vraag naar de mogelijkheden.

.AANMELDEN ALS LEERBEDRIJF.

Ben je een bedrijf en je je stagiaires een leuke werkplek bieden? Meld je dan aan als leerbedrijf. Dat kan op de site van SBB (Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Bedrijven kunnen voor meer informatie contact opnemen met:
Bert-Jan van der Stelt – Branchespecialist Wonen
bjvdstelt@inretail.nl

De opleiding interieurvakman m/v duurt 2 of 3 jaar. Je werkt vier dagen en gaat één dag naar school. Zodra je begint, krijg je salaris. Dat is nog eens een mooie start!