Scroll Top

Interieurvakman m/v -
woningstofferen

Hou je niet van stilzitten? 
Wil je een baan die nooit saai is? Dan past het werk van een interieurvakman/vrouw perfect bij jou!

  Kijk wat bij jou past:  

Word interieurvakman m/v en ga aan de slag als woningstoffeerder of projectstoffeerder

Het werk van interieurvakmensen is heel gevarieerd! Je legt vloeren, bekleedt trappen, bevestigt gordijnen en andere raambekleding en monteert zonwering. Je kunt kiezen om aan de slag te gaan als  woningstoffeerder, dan werk je vooral bij klanten thuis. Geen dag is hetzelfde, want elke klus en elke klant is weer anders. Dat maakt het werk ook zo leuk. Daarnaast zijn er de grote projecten, zoals kantoren en scholen, dat noemen we projectstofferen. 

Werk jij graag met je handen, en wil je een baan waar je altijd bezig bent? Dan is dit het vak woningstoffeerder het ideale vak voor jou! Je kunt kiezen voor een BBL-opleiding van 2 of 3 jaar, of je versneld laten omscholen. Er is in ieder geval veel vraag naar goede interieurvakmensen. Kies je voor deze opleiding dan heb je 100% garantie op een baan! 

Er is in de woonbranche veel vraag naar goede interieurvakmensen. Kies je voor dit beroep dan ben je 100% zeker van een baan! Ook heb je heel veel mogelijkheden om door te groeien en voor jezelf te gaan werken.

En er zijn nog meer voordelen!

  • Elke dag is anders!
  • Heel veel variatie
  • Altijd bezig met je handen
  • Je werkt comfortabel binnen
  • Veel zelfstandigheid
  • Teamwork met je partner
  • Eer van je werk 
  • Blije klanten
  • Goed salaris

De BBL-opleiding voor interieurvakman m/v is er in niveau 2 (twee jaar) en niveau 3 (drie jaar), je wordt dan allround interieurvakman m/v. Als allrounder ben jij de expert. Je begeleidt collega’s die met jou mee zijn op karwei bij de klant. En voor de klant ben jij het aanspreekpunt. Uiteraard kun je starten met niveau 2 en daarna doorstromen en een extra jaar doen om niveau 3 te halen. 

Voor deze BBL-opleiding ga je direct aan de slag bij een erkend leerbedrijf en krijg je meteen betaald. Je werkt vier dagen en gaat daarnaast één dag per week naar school. Voor theorie, praktijktraining en algemene vakken zoals Nederlands, rekenen en burgerschap. 
Kijk hier voor een BBL-opleiding bij jou in de buurt.

Ben je handig met je handen? Een professionele klusser met veel ervaring en toe aan een nieuwe uitdaging? Laat je dan omscholen tot interieurvakman m/v woningstofferen! In de woonbranche is veel vraag naar goede vakmensen. Kijk hier voor de voordelen en je carrièrekansen

Je leert het vak door het te gaan doen, in de praktijk, met een begeleider om je de fijne kneepjes te leren.
Kies je voor een BBL-opleiding dan kun je voor een geschikte leerbaan kijken op leerbanenmarkt.nl. Je kunt hier ook vast kijken  welke erkende leerbedrijven er bij jou in de buurt zijn. Scholen helpen je ook met een leerbaan vinden.

Je vindt ook (leer)banen op vacaturesitewonen.nl. Wil je je laten omscholen dan kun je contact opnemen met bedrijven met een vacature om af te spreken hoe je het vak kunt leren.

Tips om te solliciteren

Heb je een geschikte stageplek gevonden en zou je hier graag aan de slag gaan? Op Leerbanenmarkt.nl vind je ook allerlei slimme tips om je eerste e-mail naar een leerbedrijf te sturen, je cv op te stellen en het eerste gesprek voor te bereiden.

Verschillende ROC-opleidingen en leveranciers geven ook trainingen om het vak nog beter te leren en je verder te specialiseren.
De trainingen zijn geschikt voor iedereen die de vakopleiding voor Interieurvakman/vrouw heeft afgerond, maar ze zijn ook geschikt voor als je wilt laten omscholen en onderdelen van het vak wilt leren. Denk bijvoorbeeld aan PVC-stroken leggen, trappen bekleden of marmoleum verwerken.

Kijk bij deze vakopleidingen voor de mogelijkheden:

Wil je meer weten? Stuur dan een e-mailbericht naar info@interieur-vakman.nl voor een persoonlijk advies.

Heb je vragen of wil je advies? Neem dan contact op via info@interieur-vakman.nl

Dit ga je doen

Je legt vloeren 

Meet ruimten op 

Bewerkt de ondervloer 

Bekleedt trappen 

Monteert raamdecoratie 

Dit leer je

Je leert alles over verschillende soorten vloeren en materialen,  zoals tapijt, vinyl, pvc vloeren en laminaat en hoe je hiermee vloeren legt en trappen bekleedt. Ook het opmeten van een ruimte hoort bij het werk, net als het voorbereiden van de ondervloer. Daarnaast leer je raambekleding zoals gordijnen, jaloezien en andere soorten raamdecoratie ophangen en zonwering plaatsen. Tijdens de opleiding werk je met allerlei gereedschappen, machines en technieken.

BBL-opleiding: vier dagen werken en één dag naar school

De BBL-opleiding voor interieurvakman/vrouw combineert leren en werken. Je kunt kiezen voor  niveau 2 (twee jaar) of niveau 3 (drie jaar). Je verdient een salaris en leert in de praktijk het vak. Hoe lekker is dat?

Maak die switch!

Toe aan een nieuwe uitdaging? Handig met je handen? Pak die kans en laat je omscholen!

Zij maken het in de woonbranche
Een dag op pad met vlogger Lise, die meeloopt met interieurvakman Gerjan.
nterieurvakvrouw Jadena: “Niet achter een laptop, wel creatief bezig zijn!”
Milan is interieurvakman: “Ik word blij van blije reacties.”

Vind een vakopleiding bij jou in de buurt:

Amersfoort Amsterdam Groningen Nieuwegein Rotterdam Veldhoven Zwolle

Zoek een (leer)baan die bij je past 

Waar je ook voor kiest, je leert het vak in de praktijk. Of je nu de BBL-opleiding gaat doen of wil omscholen, het begint met een (leer)baan die bij je past. 

Interieurvakman woningstoffering
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.