Ja, ik ben op zoek naar jong talent!

Hoe vind (en bind) je jonge vakmensen voor jouw bedrijf? 

De woonbranche kan niet zonder goede vakmensen zoals woningstoffeerders, projectstoffeerders, keukenmonteurs, parketteurs en meubelstoffeerder. En die zijn hard nodig. Daarom is de woonbranche een campagne* gestart om scholieren, instromers en nieuwkomers enthousiast te maken voor deze prachtige branche!

Erkend leerbedrijf
De opleiding voor interieurvakman- of vrouw is een 2 of 3 jarige BBL opleiding waarbij leerlingen vier dagen werken en een dag naar school gaan. Om deze opleiding te volgen hebben ze en leerwerkplek nodig bij een erkend leerbedrijf waar ze ervaring opdoen in de praktijk en van een begeleider de fijne kneepjes van het vak leren.

Doe mee! Word erkend leerbedrijf!
Ben je op zoek naar een jong talent voor je bedrijf? Word dan erkend leerbedrijf!
Direct aanmelden als leerbedrijf kan op de site van SBB (Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).

Tips om medewerkers te vinden
Als erkend leerbedrijf is het belangrijk om in contact te komen met leerlingen. Bijvoorbeeld:

  • Wees zichtbaar bij ROC’s in jouw buurt;
  • Informeer bij scholen over stagemarkten en studiebeurzen;
  • Organiseer een open dag in jouw winkel;
  • Deel content van de website en social media van Interieurvakman m/v;
  • Zet je vacature op vacaturesitewonen.nl, deze site is speciaal ontwikkeld voor de woonbranche en heeft o.a een zoekfilter voor BBL/werkend leren,
  • SBB heeft een reeks webinars ontwikkeld voor erkend leerbedrijven die (achtergrond) informatie bieden over het begeleiden van MBO-studenten,
  • Meld je bij INretail, dan maken we samen een plan van aanpak!

Kijk op de website van INretail voor meer informatie over scholing in de woonbranche, zoals erkend leerbedrijf worden, een toolkit om zelf jong talent voor je bedrijf te werven en een agenda met open dagen en studiekeuzebeurzen.

Vacaturesite Wonen
De woonbranche heeft sinds oktober 2020 een eigen – gratis- vacaturesite: vacaturesitewonen.nl. Deze site is speciaal ontwikkeld voor de woonbranche. Bedrijven kunnen hier zonder kosten hun vacatures plaatsen. Medewerkers op zoek naar een baan kunnen hun CV  plaatsen. De site heeft o.a een zoekfilter voor BBL/werkend leren.

.GEZOCHT: LEERBEDRIJF.

INretail over het belang van het leerbedrijf

Meer informatie:
Bert-Jan van der Stelt – Branchespecialist Wonen
bjvdstelt@inretail.nl

* Deze campagne is mede mogelijk gemaakt door brancheorganisatie INretail en het Sociaal Fonds Retail Non-Food.

Wie-zijn-wij
De opleiding interieurvakman m/v duurt 2 of 3 jaar. Je werkt vier dagen en gaat één dag naar school. Zodra je begint, krijg je salaris. Dat is nog eens een mooie start!